Hey! Wat leuk dat je mijn blog leest

Na het lezen van mijn blog vraag je je vast wie deze blogs nou eigenlijk schrijft. Hoi ik ben Maarten en als eerste wil ik even zeggen: wat leuk dat je mijn blog leest. Maar goed nu weet je mijn naam maar nog niet wie ik ben en waarom ik deze blog schrijf. Ik studeer journalistiek en zoals je al kan raden vind ik schrijven erg leuk. Bij mijn studie schrijf ik veel artikelen over van alles en nog wat. Toch heb ik daarbij het gevoel dat ik niet 100% vrij ben omdat we meestal minimaal 1 bron moeten spreken om een goed artikel te schrijven. Dit is natuurlijk logisch bij journalistiek en dat vind ik geen probleem. Toch dacht ik: wat als ik nou kan schrijven over een onderwerp dat mij aanspreekt en waar ik ervaring mee heb en dat zonder eisen. Gewoon mijn eigen ideeën. Zo is deze blog tot stand gekomen.  

Ja je las het goed ik heb veel ervaring met de onderwerpen waar ik over schrijf. Al sinds ik een klein jongetje ben twijfel ik. En dit bleef niet bij gewoon gezonde twijfels maar bij twijfelen over de kleinste dingen. Hierdoor werd ik bang en uiteindelijk belandde ik onder andere hierdoor in een depressie. Natuurlijk zaten er nog een paar stappen tussen het twijfelen en mijn depressie maar toch denk ik dat deze twee dingen vaak dichterbij elkaar liggen dan we denken. Op een gegeven moment werden mijn twijfels namelijk omgezet in angst en daarna in ideeën als: wat als ik niet op deze wereld pas? Wat als ik hier niet thuis hoor? Kan ik niet beter dood zijn? Ja, dit soort gedachten gingen dagelijks door mijn hoofd.

 

Gelukkig gaat het nu een stuk beter met me mede dankzij mijn vrienden, familieleden en professionele hulp. Maar ik weet dat er veel mensen rondlopen met dezelfde gedachten die ik had en die niet zoveel mensen om zich heen hebben die ze helpen. Mijn doel met deze blog is dan ook om mensen die nergens terecht kunnen met hun gedachten tips te geven en hopelijk te inspireren. Ik wil het taboe doorbreken rondom mentale problemen. Want er zijn te veel mensen met psychische problemen maar om één of andere reden is het voor velen nog steeds lastig om hierover te praten. Dit moet makkelijker worden en hier wil ik iets aan bijdragen met mijn blog.  

 

Het enige wat ik nodig had toen ik in een depressie zat, was iemand die zonder te oordelen naar me luisterde. Dus mochten jullie nergens terecht kunnen dan kunnen jullie me altijd een mailtje sturen via het contactformulier of me een dm sturen op Twitter of Instagram. Dus twijfel vooral niet en neem contact met me op wanneer je me iets wil vragen of vertellen! Samen kunnen wij het taboe rondom mentale gezondheid doorbreken!

Veel leesplezier en groetjes,

Maarten

 

Disclaimer: Ik wil even zeggen dat ik GEEN medische achtergrond heb en ik ben dus niet bevoegd om mensen professioneel advies te geven. Mijn doel is ook niet om dit te doen. Ik kan mensen niet beter maken. Het enige wat ik wil doen met mijn blog is tips geven die mij geholpen hebben (dit zegt niet dat ze jou ook  helpen) maar misschien heb je er wel wat aan. Het geeft mij al voldoening wanneer mijn tips één persoon kunnen helpen.
 

Mocht je echt denken aan zelfmoord en heb je professionele hulp nodig, dan raad ik je aan om een afspraak te maken bij je huisarts of contact op te nemen met 113 zelfmoordpreventie via 0800-0113.